Hva du bør vite før du kjøper en plakatskriver

Å velge riktig skriver for butikken din kan være en vanskelig prosess. Hvis du er ute etter plakater av høy kvalitet, så er det mange faktorer som må tas i betraktning før du velger hvilken skriver du skal bruke. Dette innlegget vil gå i dybden om hvordan du velger den beste skriveren for dine behov og lage en informativ guide om fordeler og ulemper ved hver type printer.

 

For det første kan vi dele skrivere inn i to hovedteknologier nemlig blekkskrivere og laserskrivere. Og deretter om det er storformat eller ikke.

Blekkskrivere:

-De er svært allsidige fordi de kan skrive ut på en rekke forskjellige materialer som papir, papp eller PVC-plater. -De er også veldig allsidige med sine formater og kan skrive ut på plakater med forskjellige dimensjoner, så lenge de ikke overstiger A0 (84x118cm).

Laserskrivere:

-Når det kommer til plakatutskrift, kommer alle laserskrivere i standardstørrelser enten A4 eller A3. Men noen av skriverne kan skrive ut opptil 140 cm lange bannere. På både tykt papir og pvc.  -Siden laserskrivere brukes mest på kontor, har de alle funksjonene som trengs for å skrive ut på kontorverktøy.  -Hovedsaken er at hvis du vil ha en plakat større enn A0 med god kvalitet, så blir det veldig dyrt. Derfor anbefales det å bruke en høykvalitets laserskriver for små plakater. Å velge riktig printer vil også avhenge av hva du skal trykke på den.

Hvilken skriver er best for å trykke plakater?

Det er mange faktorer å ta hensyn til når du velger skriver for å trykke plakater. Du må vite hva slags format du vil ha plakaten i, hvor raskt du vil ha den trykt, og kvaliteten som kreves – samt om det er behov for at plakaten skal brukes ute.

For eksempel, hvis du eier en liten butikk og du ønsker å skrive ut noen plakater for produktene dine, vil en liten printer være best. Men hvis du eier en stor type virksomhet som trenger utskrifter i storformat eller til og med utendørs bruk på det ferdige produktet, er en storformat blekkskriver med utskrift av høy kvalitet det som vil fungere best.

Plakater som henger i butikk

Hva slags plakatformater finnes det?

Det finnes forskjellige plakat formater for forskjellige bruks tilfeller: den minste kalles en etikett eller hylleforkant. Etiketter brukes vanligvis til prislapper og kan finnes i forskjellige størrelser. Vi har laget et perforert papir som kan brukes fra A10 og opptil A4 i et og samme ark.

Perforert papir til hylleforkant

Den neste vanlige størrelsen kalles A6 eller A5. Disse brukes oftest til reklamemateriell, som flyers og plakater. Hvis du ønsker å skrive ut plakater i større format, kan noen laserskrivere skrive ut 297 mm opp til 1340 mm i lengde. For større formater er 50 x 70 cm og 70 x 90 cm de mest brukte formatene. Og da trenger du en storformat skriver.

Hvor lang tid bruker printeren?

For de fleste butikker er tid avgjørende, og det vil være en fordel å ha en skriver som kan skrive ut raskt. Hvis du bare skriver ut ett eller to ark hver dag, vil en blekkskriver fungere utmerket for dine behov – men hvis du skriver ut større kvanta, er det kanskje ikke verdt å kjøpe en skriver som er treg og kanskje gi deg høyere kostnader.

Hva slags kvalitet må plakatene trykkes i?

For de fleste forhandlere må plakatutskriftene dine ha høy oppløsning slik at kundene kan få en god ide om hva du selger langveisfra. Det er imidlertid ikke alle skrivere som gir denne typen utskrifter – noen skrivere vil skrive ut mer på den matte siden og andre kan gi en blank utskrift av høy kvalitet. Så du bør vurdere hvilken type skriver som passer best for bedriftens behov – en blekkskriver eller laserskriver?

Hva slags miljø skal plakatene brukes?

Noen butikker som selger gjenstander som utendørs sportsutstyr eller blomster vil kanskje at plakatene deres skal brukes utendørs. Hvis dette er tilfelle, vil du ha en plakatskriver som kan skrive ut med UV-bestandig blekk eller laser med mulighet for å trykke på pvc – noe som betyr at plakatene dine ikke vil falme i solen og fortsatt se så gode ut som nye selv etter måneder med værhardhet. Se vårt sortiment her.

Hvor stort er bakrommet i butikken din?

Hvis du har en liten butikk, er det viktig å velge en skriver som ikke tar for mye plass. Det er mange skrivere på markedet i disse dager som er svært kompakte og vil passe perfekt i enda mindre kontorlokaler – så hvis det er trangt om plass i butikken din, kan dette være verdt å vurdere når du velger hvilken skriver du skal bruke.

Hva er budsjettet for å trykke plakater?

Sist, men ikke minst, bør du vurdere hvor mye penger bedriften din kan bruke på en plakatskriver før du tar noen endelige avgjørelser – siden det kan vise seg at noen av de tilgjengelige skriverne ikke passer inn i prisklassen din! Du bør prøve å sette av rundt 10 000 kr til at en skriver kan skrive ut andre formater enn de minste. For større plakater bør du regne med å bruke litt mer. Hvis budsjettet er lite, kan en blekkskriver være det beste valget – men hvis du har et større budsjett, bør du vurdere å kjøpe en laserskriver eller storformat blekkskriver med høyere kvalitet.

Hva koster det å trykke plakater?

Du bør alltid vurdere kostnadene for skriveren når du velger hvilken du skal bruke. En dyrere skriver i kjøp er ofte mye billigere på lang sikt da de har lavere kostnad per side. Vurder dette når du velger hvilken skriver du skal bruke – er det viktigere for virksomheten din at du sparer penger på hver plakatutskrift, eller vil du heller bruke litt ekstra og få utskrifter av høyere kvalitet?

Hvorfor er det viktig å ha en oppdatert maskin?

Hvis du har en skriver som er mer enn fem år gammel, er det på tide å begynne å lete etter en oppdatering. Teknologien har gått videre og skrivere i dag er mye raskere og inkluderer ekstra funksjoner som vil gi bedriften bedre utskriftskvalitet på kortere tid – så hvis din nåværende maskin er over fem år gammel, bør du vurdere å investere i en ny!

Våre skrivere:

Skriverne vi selger er designet med tanke på butikkens behov. Mindre butikker kan dra nytte av en skriver som har et lite fotavtrykk, men som fortsatt skriver ut bannere, og som fortsatt har lave kostnader per side. Akkurat som OKI ES8434dn, Epson WF-C878 eller Epson SC-T3100x

Printer med plakater ved siden av

OKI ES8434

Epson Printer med miljøvennlig blekkteknologi

Epson WF-C878

Epson plakatskriver med plakater

Epson SC-T3100x

Større butikker vil ha fleksibiliteten til å velge storformat blekkskrivere for utskrift av plakater og annen grafikk som kan brukes som skilting eller markedsføringsmateriell. Akkurat som Epson SC-T5405 eller Epson SC-T5200. La oss hjelpe deg med å finne riktig skriver for din bedrift i dag! Kontakt teamet vårt på telefon, e-post eller chat hvis du trenger hjelp til å ta denne avgjørelsen nå!

Ta kontakt i dag 

 

Relaterte artikler

Mediaset inngår avtale med Papirfly

Mediaset inngår avtale med Papirfly

I forbindelse med lanseringen av Mediasets konsept «Store Automation» tegnes nå en nordisk avtale med Papirfly, det mest komplette skiltsystemet/markedsføringsverktøy for hovedkontor og butikker i det nordiske markedet.

Kundereisen 2020

Kundereisen 2020

Å få med kunden på fremtidens kundereise handler mye om kundeinnsikt og maskinlæring/AI for å gi en bedre kundeopplevelse. En kundeopplevelse som skaper lojalitet og gjør at kunden handler med med høyere frekvens.

Miljøvennlig blekkteknologi

Miljøvennlig blekkteknologi

For store butikkjeder eller bedrifter kan det være en utfordring å tenke grønt i alle sammenheng. Ikke alle forretningsmøter kan tas over Zoom, papir og blekk er fortsatt en nødvendighet, og det er ikke enkelt å få kontroll over alle avfallsrutiner på hvert enkelt kontor og om alle ansatte følger retningslinjer for dette.

 

Mediaset og CakeBox i nordisk samarbeid

Mediaset og CakeBox i nordisk samarbeid

Cakebox har oppnådd stor suksess i Asia, der de også har sitt hovedkontor. I 2018 ble Cakebox Nordic etablert, og Cakebox-programvare ble integrert i Mediaset konseptet Store Automation.

AI – Fremtidige markedsførere!

AI – Fremtidige markedsførere!

I dag er det viktigere enn noen gang at kjeden / butikken relevant i sin kommunikasjon, gir gode kjøpsopplevelser, tiltrekker seg nye kunder og beholder sine eksisterende kunder. For å lykkes i dagens tøffe konkurranse, må ny teknikk som maskinlæring / AI-teknologi brukes til å forenkle og effektivisere all kommunikasjon med kundene.