Step-by-step: Oppsett og installasjon av din OKI-skriver

Her finner du vår brukermanual som tar deg gjennom hvordan du setter opp og installere din OKI-printer på best mulig måte.

Finn ut hvor printeren skal stå og hvordan legge til skriver

Det første du må gjøre for å få satt opp din OKI skriver er å finne en egnet plass til å ha den stående. OKI skriveren krever strømuttak og nettverks- eller USB kontakt i nærheten. Når printer er fysisk pakket ut og plassert der dere ønsker så kan den skrus på. Noen av OKI sine modeller har en installasjon veileder ved førstegangs oppstart. Gå igjennom denne før neste steg som er å installere printerdriver på PC/MAC. Informasjon om OKI printere finner du også på www.oki.no

Tips: Det kan være lurt å tenke på at man engang i blant faktisk trenger å åpne luken i toppen for å bytte toner eller ta ut papir som har satt seg fast. Ta hensyn til dette ved valg av plassering. Det finnes både understell med hjul, og kabinett med hjul som tilleggsutstyr til de fleste OKI printere dersom det skulle være ønskelig.

Tre enkle steg for å installere OKI-skriver:

1. Last ned printerdriver til din OKI skriver 

For å finne korrekt driver må du først velge om du har en OKI farge eller mono printer, eller en OKI farge eller mono MFP (med skanner og kopi).

2. Kjør installasjonsfil
  1. Velg språk for driver
  2. Velg mellom å installere via nettverk eller USB.
  3. Huk av på riktig modell i listen.

Tips: Dersom det skal printes ut spesialformat som for eksempel plastmedia og banner så bør det legges opp en egen skriverkø/skriverdriver slik at innstillingene kan tilpasses tykkelsen og behovet for mer varme. Dersom ikke dette gjøres vil man oppleve dårligere trykk og/eller at trykket løsner.

3. Oppsett av driver

Ved oppsett av innstillinger i driveren så gjøres dette via Kontrollpanel på PCen. For Mac er dette annerledes. Ta kontakt med oss via chat for spørsmål.

  • Høyreklikk på printer og velg skriveregenskaper. Bytt navn på printer til f eks. OKI – A3/A4. Gjenta dette på den andre driveren, dersom det er lagt opp en ekstra skriverkø/skriverdriver, og kall denne f eks. OKI – Banner/Plast.
  • Sett opp forhåndsdefinerte innstillinger på størrelse, kilde, type og vekt. Dette er viktig for at toner skal sette seg ordentlig på f eks. plastmedia.

Som nevnt i forrige del så må det legges opp forskjellige innstillinger dersom det skal skrives ut plast – og/eller bannermedia. Hovedregelen her er at skriverkøen/skriverdriveren som skal ta seg av dette må ha fått oppjustert varmeinnstillingene. Dette gjøres under menyen «Vekt». For plast – og bannermedia bør dette være minimum «ultratykk 2».

Eksempler på innstillinger:
OKI – A3/A4
 - Størrelse = A4
 - Kilde = Automatisk
 - Type = Skrivervalg
 - Vekt = Skrivervalg
 - Etterbehandlingsmodus = Standard
 - Tosidig utskrift = Ingen
OKI – Banner/Plast
 - Størrelse = A4
 - Kilde = Multifunksjonsmater
 - Type = Skrivervalg
 - Vekt = Ultratykk 2
 - Etterbehandlingsmodus = Standard
 - Tosidig utskrift = Ingen

Har du Shoppa 2.21 eller nyere?

Dersom Shoppa er oppdatert til versjon 2.21 eller nyere, så kan varmeinnstillingen med mer endres direkte i Shoppa. Behovet for to separate innstillinger i skriverkø/skriverdriver er ikke lenger nødvendig.

Les mer om dette i «Hvordan koble skrivere mot Shoppa».

Se våre skrivere fra OKI Norge her

Les mer om våre tjenester.

Relaterte artikler

Slik installerer du Shoppa

Slik installerer du Shoppa

Vi har laget en brukermanual som gir deg alt du trenger å vite for å installere Shoppa på din PC. Følg disse stegene for å sette opp løsningen riktig en gang for alle.

Dintero, ny nordisk partner

Dintero, ny nordisk partner

En av de viktigste områdene for en kjede / butikk, nå og i fremtiden er å få en 360 graders kundeinnsikt. Å oppnå dette krever at kundenes interaksjoner digitaliseres friksjonsløst, for eksempel med digitale klippekort, kvitteringer, personlige tilbud og rabatter som både øker salget og skaper lojale kunder.

Miljøvennlig blekkteknologi

Miljøvennlig blekkteknologi

For store butikkjeder eller bedrifter kan det være en utfordring å tenke grønt i alle sammenheng. Ikke alle forretningsmøter kan tas over Zoom, papir og blekk er fortsatt en nødvendighet, og det er ikke enkelt å få kontroll over alle avfallsrutiner på hvert enkelt kontor og om alle ansatte følger retningslinjer for dette.

 

Mediaset inngår avtale med Papirfly

Mediaset inngår avtale med Papirfly

I forbindelse med lanseringen av Mediasets konsept «Store Automation» tegnes nå en nordisk avtale med Papirfly, det mest komplette skiltsystemet/markedsføringsverktøy for hovedkontor og butikker i det nordiske markedet.