Step-by-step: Oppsett og installasjon av din OKI-skriver

Her finner du vår brukermanual som tar deg gjennom hvordan du setter opp og installere din OKI-printer på best mulig måte.

Finn ut hvor printeren skal stå og hvordan legge til skriver

Det første du må gjøre for å få satt opp din OKI skriver er å finne en egnet plass til å ha den stående. OKI skriveren krever strømuttak og nettverks- eller USB kontakt i nærheten. Når printer er fysisk pakket ut og plassert der dere ønsker så kan den skrus på. Noen av OKI sine modeller har en installasjon veileder ved førstegangs oppstart. Gå igjennom denne før neste steg som er å installere printerdriver på PC/MAC. Informasjon om OKI printere finner du også på www.oki.no

Tips: Det kan være lurt å tenke på at man engang i blant faktisk trenger å åpne luken i toppen for å bytte toner eller ta ut papir som har satt seg fast. Ta hensyn til dette ved valg av plassering. Det finnes både understell med hjul, og kabinett med hjul som tilleggsutstyr til de fleste OKI printere dersom det skulle være ønskelig.

Tre enkle steg for å installere OKI-skriver:

1. Last ned printerdriver til din OKI skriver 

For å finne korrekt driver må du først velge om du har en OKI farge eller mono printer, eller en OKI farge eller mono MFP (med skanner og kopi).

2. Kjør installasjonsfil
  1. Velg språk for driver
  2. Velg mellom å installere via nettverk eller USB.
  3. Huk av på riktig modell i listen.

Tips: Dersom det skal printes ut spesialformat som for eksempel plastmedia og banner så bør det legges opp en egen skriverkø/skriverdriver slik at innstillingene kan tilpasses tykkelsen og behovet for mer varme. Dersom ikke dette gjøres vil man oppleve dårligere trykk og/eller at trykket løsner.

3. Oppsett av driver

Ved oppsett av innstillinger i driveren så gjøres dette via Kontrollpanel på PCen. For Mac er dette annerledes. Ta kontakt med oss via chat for spørsmål.

  • Høyreklikk på printer og velg skriveregenskaper. Bytt navn på printer til f eks. OKI – A3/A4. Gjenta dette på den andre driveren, dersom det er lagt opp en ekstra skriverkø/skriverdriver, og kall denne f eks. OKI – Banner/Plast.
  • Sett opp forhåndsdefinerte innstillinger på størrelse, kilde, type og vekt. Dette er viktig for at toner skal sette seg ordentlig på f eks. plastmedia.

Som nevnt i forrige del så må det legges opp forskjellige innstillinger dersom det skal skrives ut plast – og/eller bannermedia. Hovedregelen her er at skriverkøen/skriverdriveren som skal ta seg av dette må ha fått oppjustert varmeinnstillingene. Dette gjøres under menyen «Vekt». For plast – og bannermedia bør dette være minimum «ultratykk 2».

Eksempler på innstillinger:
OKI – A3/A4
 - Størrelse = A4
 - Kilde = Automatisk
 - Type = Skrivervalg
 - Vekt = Skrivervalg
 - Etterbehandlingsmodus = Standard
 - Tosidig utskrift = Ingen
OKI – Banner/Plast
 - Størrelse = A4
 - Kilde = Multifunksjonsmater
 - Type = Skrivervalg
 - Vekt = Ultratykk 2
 - Etterbehandlingsmodus = Standard
 - Tosidig utskrift = Ingen

Har du Shoppa 2.21 eller nyere?

Dersom Shoppa er oppdatert til versjon 2.21 eller nyere, så kan varmeinnstillingen med mer endres direkte i Shoppa. Behovet for to separate innstillinger i skriverkø/skriverdriver er ikke lenger nødvendig.

Les mer om dette i «Hvordan koble skrivere mot Shoppa».

Se våre skrivere fra OKI Norge her

Les mer om våre tjenester.

Relaterte artikler

AI – Fremtidige markedsførere!

AI – Fremtidige markedsførere!

I dag er det viktigere enn noen gang at kjeden / butikken relevant i sin kommunikasjon, gir gode kjøpsopplevelser, tiltrekker seg nye kunder og beholder sine eksisterende kunder. For å lykkes i dagens tøffe konkurranse, må ny teknikk som maskinlæring / AI-teknologi brukes til å forenkle og effektivisere all kommunikasjon med kundene.

Mediaset og CakeBox i nordisk samarbeid

Mediaset og CakeBox i nordisk samarbeid

Cakebox har oppnådd stor suksess i Asia, der de også har sitt hovedkontor. I 2018 ble Cakebox Nordic etablert, og Cakebox-programvare ble integrert i Mediaset konseptet Store Automation.

Store Automation by Mediaset

Store Automation by Mediaset

Dagens kunder har flere valg enn noen gang før. For å være relevant, gi en handleopplevelse og tiltrekke disse kundene, må kjeden / butikken tilføre ny teknologi. Teknikker som forenkler hverdagen for butikkens ansatte og samtidig gir kundene en uovertruffen shoppingopplevelse.